Regler

Regler för MovieStarPlanet

 1. Dela inte ditt lösenord och fråga inte en annan Användare om deras lösenord. MovieStarPlanet frågar aldrig Användare efter deras lösenord, och Användare skall aldrig avslöja sina lösenord till MovieStarPlanet i någon form - varken i spelet eller utanför webbplatsen.
 2. Avslöja aldrig personliga detaljer så som ditt riktiga namn eller lösenord baserat på löfte om gratis VIP medlemskap, StarCoins, Diamonds eller andra priser/belöningar. Ingen behöver ditt lösenord för att ge dig VIP medlemskap eller StarCoins, Diamonds eller andra priser/belöningar.
 3. Avslöja aldrig personlig information (ditt riktiga namn, email, telefonnummer, ålder,                     adress, vad din skola heter, användarnamn på FaceBook, Skype, MSN med mera) i chattrum, på forum, nyhetsflöden, fotografier, eller andra verktyg för sociala medier. Dock kan MovieStarPlanet lägga till funktioner till spelet där deltagande kräver att du delger viss information, på volontär basis, till exempel att välja vilken skola du går på. Du kan när som helst ta bort denna information.
 4. Skriv aldrig något som är sexuellt eller rasistiskt.
 5. Välj inte ett användarnamn som refererar till könsdiskriminering eller sexuell läggning,                 eller ditt riktiga namn som användarnamn.
 6. Trakassera inte eller irritera andra användare, eller fråga om artiklar. Erbjud inte heller andra användare artiklar eller gåvor eller priser i utbyte mot något.
 7. Använd inte kränkande eller stötande språk eller ha smädligt beteende.
 8. Låtsas inte vara anställd personal på MovieStarPlanet. En riktig moderator har en moderator-badge som alltid syns. 
 9. Bryt eller försök inte att bryta mot upphovsrättsliga lagar.
 10. Skicka inte kedjebrev och kopiera/klistra inte in kedjebrev.
 11. Prata inte om hur man fuskar eller använder fusk för att gå vidare i spelet. Att använda fusk, automatisering (Bots), hacks, eller någon annan obehörig programvara som har skapats för att ändra spelet är inte tillåtet.
 12. Stjäl inte från eller lura av andra användare deras saker.
 13. Gör eller försök inte att göra reklam för produkter eller tjänster för kommersiellt bruk.

Med andra ord var alltid snäll och behandla alla med respekt. Rapportera allt innehåll eller beteende som inte är passande, som verkar misstänkt eller är kränkande. Var kreativ och social för att komma till nästa nivå i spelet.  

Vad händer om jag bryter mot reglerna?

Om du bryter mot reglerna, får du oftast först en varning. Om du fortsätter kan du mista ditt konto eller bli avstängd för en kortare eller längre period. Tiden kan variera från fem minuter till sju dagar och i allvarliga fall kan man bli avstängd för alltid. Det här gäller alla spelare. Om en VIP-medlem blir avstängd betalas inga pengar tillbaka. MovieStarPlanet har även rätt att blockera din dator (IP adress) om du fortsätter att bryta mot reglerna. Det betyder att ingen kan komma in på MovieStarPlanet från den datorn.

Varning för "nätfiskare"

Var alltid uppmärksam på "nätfiskare" på internet. En "nätfiskare" är någon som utger sig för att vara en offentlig person, så som en anställd, i syfte att få dig att avslöja ditt lösenord, ditt riktiga namn eller kreditkorts upplysningar. All MovieStarPlanets personal bär en moderatorskylt om de är inne i spelet. Om MovieStarPlanets måste ta kontakt med en användare om en allvarlig sak, kommer vi att göra det via e-post.

Regler för Bilduppladdning

Innan användare börjar använda verktyget för bilduppladdning på sina mobiler och surfplattor så kommer de informeras om reglerna, så att de är medvetna om vilka slags bilder som får delas på MovieStarPlanet. Användarens bild kommer raderas om den innehåller något av följande:

 • Sexuellt Innehåll: Nakenhet och Viss Nakenhet (inkluderar bilder på användare eller andra i underkläder eller badkläder), Sexuellt Provocerande Bilder, Sexting eller anspelningar på sex 
 • Hat eller hatbrott: Rasism, Antisemitism, religiös intolerans, HBT-relaterad hat, sexism och annat oacceptabelt beteende 
 • Våld: Hot, Faktiskt Våld, Stötande Gester eller Språk 
 • Personlig Identifierbar Information: Namn och Adresser, Telefonnummer, email etc., på klädsel eller som indirekt information i bakgrunden av bilden 
 • Nätmobbning: Bilder som visar användare på ett förödmjukande eller förnedrande sätt 
 • Cigaretter eller anspelning på rökning: Inga bilder som skildrar barn som röker eller som antyder att rökning är coolt 
 • Alkohol eller anspelning på alkohol: Inga bilder på alkohol 
 • Droger, drogtillbehör eller användning av droger: Inga bilder som relaterar till användning av droger 
 • Någon som helst inbjudan till att mötas online eller i verkligheten kommer inte tolereras: t.ex. ska vi träffas, har du Skype/KIK, vill du ha sex, skicka några bilder på dig själv

Den här listan kommer ständigt att kontrolleras och uppdateras av vår säkerhets- och support personal, för att säkerställa att den ständigt omfattar allt som är relevant ur säkerhetssynpunkt. Personen som delar ett foto måste först få tillåtelse innan den delar ett foto på någon annan.  Om en användare upprepade gånger bryter mot någon av de här reglerna så riskerar hen avstängning eftersom vi inte tolererar olämpligt beteende. Användare kommer att meddelas när deras bild inte har godkänts av moderatorerna.