Välkommen till MovieStarPlanet

Barn är väldigt sociala och älskar att leka med sina vänner och hålla kontakten med varandra. Det är också vad MovieStarPlanet handlar om. Sajten är ett socialt online-universum där varje deltagare är sin egen filmstjärna. MovieStarPlanetvill ge barn mellan 8 och 15 år en säker, trygg och rolig social mötesplats. Spelet är gratis, men spelare kan betala för att få tillgång till utökade funktioner och snabbare nå berömmelse. Det är viktigt att komma ihåg att be en förälder eller målsman om tillåtelse innan man gör några betalningar inköp på internet.

Socialt, kreativt och kul

MovieStarPlanet är en säker, kreativ och social online-lekplats för barn. Movie star-figurerna tjänar Fame och StarCoins (MovieStarPlanets egen valuta) genom att andra spelare ser på deras filmer. StarCoins kan sedan använda för att köpa kläder, animationer, bakgrunder för filmer och mycket mer. När barnen leker, interagerar med sina vänner och deltar i kreativa tävlingar kommer de till högre nivåer i MovieStarPlanets värld. Livet är aldrig tråkigt på MovieStarPlanet - det handlar hela tiden om att leka, vara social och utveckla sin kreativitet.

Säkerheten på MovieStarPlanet

Barn älskar MovieStarPlanet.. Det är därför vi är så fast beslutna att hålla vår virtuella värld säker och trygg för alla användare. För att den ska vara det övervakar vi sidan både manuellt och med automatiska system. Våra system filtrerar bort ord som vi har svartlistat och gör dem därmed omöjliga att skriva. Våra medarbetare, alltså riktiga personer, går manuellt igenom alla rapporter som spelarna skickar in och söker även aktivt efter dåligt språkbruk på sajten.

MovieStarPlanet vill vara en säker plats för barn där de kan upptäcka och använda internet, vara kreativa och träffa nya personer. Men precis som i den verkliga världen uppför sig tyvärr inte alla som vi skulle önska.  Därför vi har gjort det enkelt för ditt barn att snabbt rapportera andra användare genom bara ett par musklick.

Vi har tydliga regler som alla användare måste känna till och följa, som att hålla sitt  lösenord hemligt och att aldrig ge ut personlig information. Många av reglerna gäller för internet i allmänhet och inte bara på MovieStarPlanet. Användare som upprepade gånger bryter mot MovieStarPlanets regler blir avstängda från spelet i olika tidsperioder beroende på hur allvarliga överträdelserna är. MovieStarPlanet kan också radera användarprofiler och blockera IP-adresser.

Sociala nätverksfunktioner

MovieStarPlanet har många sociala nätverksfunktioner - det är både spel och fantasivärld. Användare kan skaffa nya vänner och  interagera med andra spelare i chattrummen. Vi uppmuntrar föräldrar och vårdnadshavare att prata med barnen om vad man ska tänka på för att vara säker på internet liksom vikten av att aldrig lämna ut personlig information. Ingen användare har tillgång till personlig information (så som ålder, kön, e-post eller riktigt namn etc.). Andra användare ser endast användarnamnet, som därför inte bör likna barnets riktiga namn.

Vad kostar det?

Alla kan spela MovieStarPlanet helt gratis.  Användarna avancerar i spelet genom att göra filmer och spela spel för att tjäna StarCoins. De flesta funktionerna är gratis och för alla användare, men man kan uppgradera till VIP-medlemskap, som ger tillgång till fler spelfunktioner, kläder och andra saker. Spelarna kan också köpa StarCoins med hjälp av kreditkort eller mobiltelefon. Vanliga standarder för kreditkort gäller och vi tar bort användare som försöker göra obehöriga köp.

Föräldrars eller vårdnadshavares deltagande

MovieStarPlanet är en kul och kreativ värld där livet aldrig är tråkigt. Det är därför vi säger att det aldrig är en passiv upplevelse att vara på MovieStarPlanet. När det handlar om barn och internet så bör man som förälder  eller vårdnadhavare heller inte vara passiv. Vi uppmuntrar därför föräldrar att aktivt delta barnens online-aktiviteter för att se till att de förstår hur man säkert navigerar och interagerar online. Läs därför gärna MovieStarPlanets regler och våra säkerhetstips.

Föräldrar