Instruktionsguide

Översikt

Den här användarhandboken förklarar huvuddragen i MovieStarPlanet.

På MovieStarPlanet skapar du din egen personliga virtuella movie star som används i Filmer, chattrum och spel.

Din movie star tjänar Fame och StarCoins (den virtuella valutan som används på MovieStarPlanet) när du deltar i MovieStarPlanets virtuella värld.

 Du får StarCoins och Fame när andra spelare ser de Filmer som du har gjort eller ger dig Autografer och när du spelar spel i chattrummen.

Din movie star börjar på nivå 0 och stiger i nivå genom att tjäna Fame. Nya nivåer ger tillgång till nya animationer och tillträde till chattrum  för movie stars på de högre nivåerna.

StarCoins kan användas i butiker för att köpa kläder, kostymer, animationer, bakgrunder och bakgrundsmusik till Filmer samt grejer och möbler till din movie stars virtuella hem.

Komma igång

Du börjar med att skapa din personliga movie star genom att klicka på Ny användare-knappen på MovieStarPlanets hemsida. När detta är gjort har du ett konto som du kan använda för att logga in på MovieStarPlanet i framtiden.

Det är gratis att skapa ett konto och alla kan göra det.

Filmer

En ny Film skapas genom att klicka på "ny Film" ikonen  under Kreativitet. 

Första steget i att skapa en Film är att välja upp till 6 movie stars som ska spela i Filmen. Du kan välja din egen movie star, någon av dina vänners movie stars och några statister. De movie stars som du väljer radas upp och du kan byta kläder på varje figur utifrån deras personliga garderober.

Skapa innehåll till Filmen

När du är klar med att välja movie stars visas Movie Studion. Här kan du regissera varje scen, fylla i pratbubblor och välj animationer. Tidslinjen längst ner. Tidslinjen används för att spola fram och tillbaka i tiden i scenerna, så du lätt kan bestämma vart varje movie star ska vara och vad de ska göra på olika tidpunkter. Upp till 5 scener kan läggas till varje Film. Scenens längd kan ställas in för varje scen. Varje scen kan ha olika bakgrund och olika bakgrundsmusik. Extra bakgrunder och musiksnuttar kan köpas i bakgrunds och musikbutiker.

Avsluta Filmen

När Filmen är klar kan du välja att publicera Filmen, med hjälp av "Skicka till vänner"-knappen. Observera att du inte kan ändra i Filmen efter att den har publicerats. Ingen kan se Filmen innan den  publiceras och du kan därför  inte tjäna Fame eller StarCoins på Filmen innan dess.

Vänner

För att få nya vänner kan du söka efter namn i "Vänner"- funktionen, som nås från "Vänner"-knappen i huvudmenyn.

När dina vänner är aktiva i MovieStarPlanet, dyker deras aktiviteter upp i "Vänners Aktiviteter"- fältet i nedre delen av skärmen. Härifrån kan du också chatta med dina vänner.

"Vad gör du" rutan

"Vad gör du"- rutan ligger till vänster på sidan av skärmen inne på MovieStarPlanet. Här kan du skriva vad du gör just nu, eller vad är du tänker på. När du klickar på Spara, kommer alla dina vänner att se detta meddelande. Du kan också få din movie star att göra en animation och ansiktsuttryck för att illustrera ditt budskap eller dina känslor när du skriver meddelandet.

Chatt rum och Spel

Det finns ett antal chattrum tillgängliga i chattområdet. Det finns också ett Spelområde med  olika spel och frågetävlingar där alla kan spela och vinna StarCoins och Fame.

Butiker

I shoppingområdet du kan besöka olika butiker där du kan köpa kläder, saker till ditt rum,  bakgrunder och bakgrundsmusik till dina filmer.

Du kan också köpa lektioner för att lära dig nya rörelser (animationer) inne i shoppingområdet. Animationerna kan du sedan använda i dina Filmer, i "vad gör du"-rutan och i chattrummen.

Mitt Rum och klädbyte

I Mitt Rum kan du visa alla saker, som inte är kläder, som du köper i affärerna, så att dina vänner och andra kan se dem i din offentliga profil.

Under Byt Kläder kan du gå in och byta kläder. Du kan välja mellan alla kläder som du har köpt.

Gästbok

Varje movie star har en gästbok där andra användare kan skriva meddelanden och hälsningar.